Comencen el treballs del nou itinerari per ciclistes i vianants entre Terrassa i Matadepera

Les obres per construir un itinerari per a ciclistes i vianants entre Terrassa i Matadepera ja estan en marxa. Aquests dies es fan els treballs per a la localització de serveis. A partir del 2 de gener, les actuacions seran més visibles. Es reduirà l’amplada dels carrils de circulació, s’implantaran límits de velocitat més restrictius i s’adoptaran mesures de seguretat per als vianants.

L’actuació és fruit d’un conveni de col·laboració signat entre la Diputació de Barcelona i els ajuntaments de Terrassa i Matadepera. Els treballs, amb un pressupost de prop de 851.000 euros, van a càrrec de la Diputació, l’Ajuntament de Terrassa i la Generalitat.

El projecte, que també contempla la instal·lació d’enllumenat, preveu distingir els dos carrils amb paviments de diferents colors. A la carretera de Terrassa a Talamanca, l’itinerari es construirà a diferent nivell per als vianants respecte als ciclistes i es reduirà l’espai destinat als vehicles. Quan l’itinerari travessi el pont de la riera de les Arenes, l’espai disponible s’acumularà en un costat de la via en el que s’habilitarà una franja compartida per vianants i ciclistes, que estaran separats dels vehicles per una barrera de protecció.

D’altra banda, també es preveu prolongar els camins de servei als dos costats de la riera de les Arenes amb la construcció de murs d’escullera. I s’habilitarà un carril bici bidireccional, en el tram de l’avinguda Lacetània.

Les obres d’arranjament del camí de Terrassa a Matadepera, que en un tram circula de manera paral·lela a la riera de Les Arenes, ja han finalitzat. S’ha millorat el ferm i s’ha creat una franja verda, amb vegetació i arbrat.