Comencen els casals d’agost amb 165 places reservades per a infants i joves en risc d’exclusió

Des de fa vuit anys l’Ajuntament organitza a l’agost casals destinats bàsicament a famílies derivades dels serveis socials. Estan subvencionats al cent per cent i garanteixen l’àpat del migdia alhora que potencien el lleure educatiu amb tallers, jocs, sortides i altres activitats. Aquests esplais es fan de la mà de les entitats de lleure de la zona, coneixedores de la realitat del seu entorn.

De moment l’únic que ha començat és l’Esplai la Fabrica i dilluns ho faran els de Guadalhorce i el Grup de Colònies de Ca n’Anglada i, una setmana després, L’Esplai de Can Parellada.

A diferència dels casals de juliol, oberts a tothom, la majoria de participants als casals d’agost estan en risc d’exclusió socials i no tenen garantida la mínima alimentació. Tot i així, per potenciar la seva inclusió, hi ha unes places que es posen a disposició de la resta de la població, amb la meitat del cost subvencionat. De les 225 places disponibles aquest estiu, 165 venen derivades de serveis socials.

Tot i que la finalitat de l’esplai és el lleure, alguns com La Fàbrica destinen una estona a fer reforç escolar. Aquest any el centre d’interès dels esplais municipals es “Alícia en el país de les meravelles”.