Comencen els treballs per donar més espai als vianants a l’avinguda Jacquard i el pont del Passeig

Ja ha començat la reordenació viària al pont del Passeig Comte d’Ègara, una actuació que ha de permetre guanyar espai per als vianants i garantir la distància de seguretat durant l’estat d’alarma. Es tracta d’una ampliació tàctica de vorera, és a dir, s’elimina un carril de circulació per a vehicles i es pinta i senyalitza per convertir-lo en espai per a l’ús de les persones que es desplacen a peu. Diversos elements físics el separaran del carril de trànsit rodat.

En primer lloc, s’ha de fer la delimitació física per poder senyalitzar després l’ampliació de vorera amb una pintura ornamental i ben visible.

Aquesta mateixa setmana també es reordena l’avinguda de Jacquard. En aquest cas es pinta un nou carril al nord, en direcció a la plaça del Doctor Robert. Aquesta via serà per a transport públic, taxis, bicicletes, vehicles de mobilitat personal i d’emergències. L’objectiu és facilitar la mobilitat en aquest punt i evitar retencions.

La mesura implica el trasllat de la zona d’estacionament de l’avinguda a la vorera sud, on s’hi incorporarà un espai multiús que serà d’aparcament en zona blava i de càrrega i descàrrega (excepte diumenges i festius). Aquest mateix tram serà d’aparcament lliure en horari nocturn.