Comencen les activitats de gimnàstica per a gent gran en quatre pavellons municipals

L’exercici físic és clau per la salut de la gent gran. L’Organització Mundial de la Salut recomana, als majors de 65 anys, com a mínim mitja hora diària d’activitat física. Amb el confinament, però, tancats a casa, són ben pocs els qui van poder-ho complir. L’exercici, ja sigui fent esport o en situacions quotidianes com pujar escales, tasques domèstiques o activitats familiars o socials, ajuda a tonificar els músculs i a mantenir la mobilitat de les articulacions.

El programa Mou-te, que promou l’exercici físic saludable entre la gent gran, incorpora aquest any una activitat de gimnàstica. És setmanal i es fa en quatre pavellons municipals: La Maurina, Can Jofresa, Can Parellada i Sant Llorenç. A cadascun hi poden assistir un màxim de trenta persones per les restriccions d’aforament. L’organitzen els serveis d’Esports, Gent Gran i Salut conjuntament amb el Consell Esportiu del Vallès Occidental. Gairebé tot són dones tot i que és obert a tothom.

Es tracta d’una prova pilot que, de moment es farà fins la tardor. La intenció, però, és donar-li continuïtat i estendre-la a més equipaments cívics, també a l’interior quan la situació ho permeti.

Aquesta activitat ja s’havia fet als centres cívics però es va deixar de fer fa més de deu anys arran de la crisi immobiliària.