Comencen les obres de la primera fase del Parc de la República

Després de diversos endarreriments provocats per l’encariment dels materials i la renúncia de l’empresa adjudicatària, aquest dilluns han començat, finalment, les obres del Parc de la República, a Sant Pere Nord. Són uns treballs que han de canviar la fisonomia d’aquest espai i convertir-lo en un nou pulmó verd de 35.000 metres quadrats. Els operaris ja estaven situant les tanques perimetrals que han de delimitar les obres.

La transformació es farà en tres fases. La primera està previst que s’allargui fins el proper mes d’agost i consistirà en la construcció d’una zona esportiva, amb un camp de futbol 7, un edifici per als vestidors i un talús perimetral. Són un total de 5.300 metres quadrats amb un pressupost d’1,6 milions d’euros.

La segona fase, hauria de començar el juliol i durarà pràcticament un any, fins el juny del 2024. Inclou la construcció d’un amfiteatre, l’ampliació de la biblioteca i una actuació urbanística al carrer Roig Ventura per integrar-lo al parc.

Per últim, la tercera fase del nou Parc de la República serà la més extensa. Anirà del maig del 2024 al juliol del 2025 i consistirà en desenvolupar la zona central, la que farà funció de parc. Tindrà camins longitudinals, pistes d’street ball, tenis taula, jocs, infantils, un sorral, brolladors, un circuit de gent gran, jardineria i una bassa de reg, entre d’altres elements.