Comencen les obres de millora de la C-58 entre Terrassa i Sabadell

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat les obres de millora de l’autopista C-58, en el tram comprès entre Terrassa i Sabadell, en la calçada en sentit Manresa. Concretament, es vol eixamplar la via i millorar els accessos. El tram és de 4,5 quilòmetres i s’amplia la plataforma per passar de 2 a 4 carrils (el tronc central continuarà sent de 2 carrils i altres 2 serviran per a facilitar les entrades i sortides. Les obres costaran 14 milions euros i tenen un termini d’execució de 15 mesos. De moment però, les feines visibles són les tasques prèvies de desbrossada i de senyalització.

Aquests treballs s’afegeixen als que ja estan en marxa entre Terrassa i Badia, a la calçada en sentit Barcelona, que representen una inversió de 14,6 milions d’euros i inclouen la construcció d’un tercer carril entre Terrassa est i l’enllaç de Sabadell centre, entre altres millores.

En total, les mesures estan valorades en 28,6 milions d’euros i pretenen descongestionar un dels eixos de comunicació amb més trànsit de Catalunya.

160.000 vehicles provinents del Vallès Occidental i del Bages accedeixen a Barcelona per aquesta via. A l’alçada de Terrassa s’hi registren 54.000.

Entre Barcelona i Sabadell, la calçada té 3 carrils de circulació per sentit, i fins a Terrassa, dos. Aquest fet comporta congestions de trànsit. Per això, el Departament vol amb aquest pla augmentar la capacitat de la via i millorar la fluïdesa i la seguretat de la circulació.