Comencen les obres de rehabilitació de la Sala Muncunill

L’Ajuntament de Terrassa inicia aquesta setmana les actuacions per a la rehabilitació i adequació de la Sala Muncunill. Les obres consistiran en la reparació estructural de l’edifici i la substitució del paviment existent i dotaran l’edifici d’instal·lacions de climatització, renovació d’aire i infraestructura de telecomunicacions.

Aquesta és la tercera fase del projecte, que dona continuïtat al projecte que es va iniciar el 2019 amb la reparació de la impermeabilització de la coberta i les seves llanternes, i es dividirà en dues fases més. La inversió total prevista és de 418.054,62 euros.

Les obres de la primera part de la tercera fase han estat adjudicades a l’empresa UTE ECOCLIMA – SECLASA, per un import de 291.160,67 € (IVA inclòs) i tindran un termini d’execució de tres mesos. Les actuacions concretes són la realització de tots els treballs previs per a l’adequació de l’espai, la reparació estructural dels pilars de façana, la substitució i millora del paviment en un 70% de la superfície total prevista, la realització de la Sala Tècnica per al sistema de climatització, la instal·lació del sistema de climatització i de la xarxa de telecomunicacions i la reforma de la instal·lació elèctrica afectada per les actuacions de les instal·lacions de climatització i telecomunicacions.

La segona part de la tercera fase consistirà en la substitució i millora del 30% restant del paviment i la instal·lació de protecció contra incendis. El projecte, a l’espera de licitació, tindrà un termini d’execució aproximat d’un mes. L’import inicial de licitació de les obres de la primera part d’aquesta tercera fase era de 326.047,77 € (IVA inclòs), 218.054,62 € dels quals han estat subvencionats per la Diputació de Barcelona dins del Programa de reforma, millora i manteniments d’equipaments culturals locals. La Generalitat de Catalunya, d’altra banda, ha subvencionat l’actuació amb un import de 200.000 € en el marc de la línia de Restauració i conservació d’immobles de notable valor cultural (2022-2024).