Comín cessa als presidents dels Consorcis sanitaris per l’1 O

Una trentena de Consorcis Sanitaris de Catalunya entre els quals s’hi troba el Consorci Sanitari de Terrassa, estan des d’avui sense president. El Conseller de Salut, Antoni Comín, ha cessat a tots els presidents i ara és ell mateix el màxim responsable d’aquestes organitzacions. En el cas de Terrassa, Eusebi Cima ha estat cessat com a President del Consorci però també s’han cessat membres del Consell Rector com Manuel Balcells, Concepció Cabanes, Modest Custodio, Lluís Franch i Pilar Magrinyà.

El Conseller ha explicat que la decisió és per permetre que els treballadors d’aquests centres puguin anar a votar en el referèndum de l’1 d’octubre. Així, Comín serà l’últim responsable dels permisos que es donin al personal sanitari que aquell dia hagin de treballar.

Entre els Consorcis ara sense president també hi ha el Sistema d’Emergències Mèdiques, el SEM, el Bang de Sang i Teixits i l’Insitut Català de la Salut que gestionen alguns CAPS i que diumenge seran seus electorals. Només fa dues setmanes que la Conselleria d’Ensenyament va substuituir el President del Consorci d’Educació de Barcelona, responsable de les escoles de la capital i que seran seu electoral.