Comissions Obreres reposarà la placa robada d’homenatge als advocats laboralistes d’Atocha

Comissions Obreres té previst reposar la placa que ha estat robada de la mateixa façana de l’edifici del carrer de la Unió. La placa va ser inaugurada l’any 2019 per retre homenatge a les víctimes de l’atemptat contra els advocats laboralistes d’Atocha, a Madrid, l’any 1977, provocant la mort de cinc persones i diverses ferides.

El sindicat ha encarregat una rèplica de la placa amb la intenció de reinaugurar-la el proper 24 de gener de 2023, dia de l’aniversari de l’atemptat i en que es tornaran a recordar els fets que es van viure en plena etapa de transició democràtica a Espanya.

Comissions Obreres lamenta aquest robatori i espera que hagi estat només pel seu valor econòmic al tractar-se d’una peça de coure. Lamentaria, però, que l’autor o autors ho hagin fet amb un objectiu anti-democràtic en contra dels símbols de la memòria històrica.

El judici celebrat el 1980 va condemnar a tres dels encausats, alguns d’ells vinculats al partit d’extrema dreta Falange Española, a més de 450 anys de presó.