Compromís empresarial de la Cecot i el CIESC envers l’acollida de refugiats

La CECOT  i el Consell Intersectorial d’Empresaris (CIESC) han elaborat un document expressant el seu compromís i el seu posicionament institucional envers l’acollida de refugiats i l’han fet arribar aquesta mateixa setmana al president del Govern, Mariano Rajoy; i al president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Les entitats opinen que aquesta reacció és necessària per tal de que la Unió Europea es pugui definir com una terra d’acollida que doni oportunitats per a la recerca d’una vida millor a aquelles persones que fugen de la guerra. Creuen, per tant, que l’enfocament actual proteccionista no aporta solucions a aquesta crisi humanitària, i en canvi, provoca problemes ètics i econòmics.

L’acció ha estat provocada degut a que una part principal del Tractats de la Unió ha estat suspesa a algunes zones del territori europeu , el que suposa atemptar directament contra la llibertat de moviment de les persones i les relacions econòmiques entre regions i pobles europeus.

Així, les institucions exigeixen l’obertura d’un debat entre institucions públiques i societat civil en la que volen ser-hi representats com a entitats sòcio-econòmiques i en el qual el primer objectiu ha de ser la cerca d’un encaix de les persones que, fugint de la guerra, ara mateix malviuen dispersats per la Unió Europea.