Compte enrere per al desconfinament dels infants, després de 6 setmanes tancats a casa

A partir d’aquest diumenge tots els menors d’edat tindran permís per sortir al carrer. Serà durant una hora al dia, entre les 9h del matí i les 9h del vespre. D’aquesta manera arriba un dels moments més esperats per a infants i famílies, després de més de sis setmanes tancats a casa.

El desconfinament gradual permetrà la sortida al carrer als nens i nenes menors de 14 anys, sempre acompanyats per un major d’edat que visqui amb l’infant. En aquest sentit, cada adult podrà fer-se càrrec de fins a tres nens i estarà permès córrer, saltar i fer exercici.

Pel que fa a la franja d’edat entre 14 i 18 anys, podran sortir a la via pública per fer activitats permeses, sense necessitat d’anar acompanyats per un adult i, això sí, sempre respectant les mesures de distanciament social.

Existeix un límit de distància autoritzat: els desplaçaments podran ser, com a màxim, de fins a un quilòmetre del domicili. Tampoc està permès l’accés a parcs, zones infantils i altres instal·lacions que no compleixin les mesures de seguretat. També és important mantenir la distància de 2 metres entre persones i continuar procurant per una bona higiene.

Pel que fa a les mascaretes, el Govern espanyol recomana fer-ne ús durant la sortida dels nens al carrer, tot i que no són obligatòries. La Generalitat, per la seva part, preveia fer obligatòries les mascaretes per als nens i tots els membres de la família que surtin a passejar, amb l’única excepció per als infants de zero a tres anys.

Cal recordar que aquestes sortides es podran fer un cop al dia, amb una durada màxima d’una hora, i que en queden totalment excloses aquelles persones, grans o joves, que presentin símptomes de Covid-19, com ara tos seca o quadres febrils. Els infants poden també treure de casa joguines pròpies, tot i que es recomana fer-ne ús individual. Així doncs, a partir d’aquest diumenge, els més menuts podran tornar a gaudir dels espais oberts, després d’un mes i mig de confinament.