Concentració al Raval coincidint amb l’inici del Judici per l’1 d’Octubre

Com en d’altres ciutats catalanes, milers de persones s’han concentrat aquest dimarts al Raval de Montserrat coincidint amb l’inici del Judici pels fets de l’1 d’Octubre. La protesta ha estat convocada per una plataforma unitària formada per partits i entitats sobiranistes, per denunciar un Judici que consideren no té les suficients garanties d’imparcialitat. En un manifest unitari els organitzadors denuncien l’atac a drets fonamentals d’una democràcia i fan una crida a la mobilització ciutadana.

En la multitudinària protesta s’han cridat consignes de suport als empresonats, en favor de la llibertat i en defensa de la democràcia. A l’acte també s’ha fet referència a la pancarta en favor dels presos polítics que una Junta de Portaveus Municipal va aprovar penjar-la al balcó de l’Ajuntament. En mig d’un ambient de força indignació, els concentrats han seguit amb l’habitual programa de cançons com la dels Indignats, l’Estaca per acabar amb l’himne nacional de Catalunya, Els Segadors.

Aquest dimarts ha començat al Tribunal Suprem de Madrid amb les qüestions prèvies, el Judici pel referèndum de l’1 d’Octubre. Al banc dels acusats 10 membres del Govern de la Generalitat i dos dirigents d’entitats socials. Entre ells, l’exconseller de Territori i Sostenibilitat, el terrassenc Josep Rull que s’enfronta a una pena de presó d’entre 11 i 16 anys. Rull porta 358 dies en presó preventiva.