Concentració al Raval en contra “la manada” de Manresa

Tot i la pluja que queia en aquells moments, nombroses persones s’han concentrat aquest dilluns al Raval de Montserrat seguint la convocatòria a tot Catalunya de suport a la víctima de la violació de Manresa. Les concentrades culpabilitzen a la justícia patriarcal de demanar només penes d’abús quan consideren que va ser una violació en grup. L’Agrupació Esquerres i Terrassa, la Comissió 8 de març i el Comitè de vaga feminista entre d’altres entitats amb suport a la concentració, han cridat consignes com “No és No” o “si ens toquen a una ens toquen a totes”.

En la lectura del manifest les organitzadores han denunciat el patriarcat, el masclisme i la misogínia d’alguns tribunals de Justícia i esperen que es faci Justícia de debò, davant una agressió que no admet cap tipus d’atenuant. Aquests dies s’està jutjant a l’Audiència de Barcelona a sis dels acusats per pressumptament haver violat una noia quan tenia 14 anys en una festa on hi havia més menors a Manresa.

El testimoni de la víctima es considera clau perquè la Fiscalia elevi les acusacions a abús i no es quedi en agressió sexual. Uns fets que les concentrades del Raval consideren una violació en grup. L’agressió va passar el 29 d’octubre d’ara fa tres anys, en una festa en una fàbrica abandonada en el Camí de la Torre d’en Vinyes de Manresa.

Queixes del Comitè de Vaga Feminista de Terrassa pel manifest

Des del Comitè de Vaga Feminista de Terrassa s’han mostrat en desacord davant del manifest llegit a l’acte d’acte dilluns, convocat per “Les esquerres de Terrassa”. Segons alguns col·lectius feministes, el text “va generar malestar i va violentar profundament a diferents col·lectius feministes de la ciutat, així com a diverses dones que han estat supervivents de violència masclista al llarg de la seva vida”.

El Comitè considera que és inadmissible i violent posar èmfasi en detalls concrets, íntims i explícits de qualsevol agressió a col·lectius minoritzats. Segons aquest col·lectiu “Aquesta visió centrada en els detalls morbosos tampoc contribueix a poder fer una anàlisi profunda de perquè es continua perpetuant la violència contra les dones i contra els grups minoritzats i no permet fer una lectura estructural del problema”.