Concentració davant l’Ajuntament, una de les mesures del protocol de dol per l’assassinat de Mònica Borràs

L’Ajuntament ha establert tres dies de dol per l’assassinat de Mònica Borràs. Aquesta mesura és la que estableix el Protocol de Dol en cas de feminicidi, aprovat en ple el passat mes d’octubre i que s’aplica per primer cop. El dol oficial ha començat aquest divendres a les 14h. Durant les primeres 24 hores es cancel·len tots els actes oficials, i en les següents 48, els que hi hagi, començaran amb un minut de silenci.

Entre les mesures de rebuig i dol, l’Ajuntament ha convocat per divendres a la tarda (18h) concentracions davant de les seus dels districtes, on entitats de dones de la ciutat han llegit diversos comunicats.

D’altra banda les banderes del balcó de l’Ajuntament onejaran les primeres 24 hores a mig pal, on també s’ha penjat un crespó negre i un llaç lila. A les seus dels districtes pengen pencartes amb el lema ‘Terrassa de dol per la violència patriarcal. Ni una més’ i crespons negres. Cartells i crespons s’han distribuït a comerços, entitats, fàbriques i empreses i també als autobusos per donar màxima visibilitat al rebuig institucional i social. El Monument de la Dona s’il•luminarà amb llum lila durant tres dies.

El Protocol de Dol recull les actuacions, funcions i responsabilitats a realitzar pel que fa a l’atenció a les persones de l’entorn de la víctima i les mesures de rebuig i dol en cas de feminicidi.

L’Ajuntament ha convocat per divendres concentracions davant de les seus dels districtes.

Les banderes del balcó de l’Ajuntament onejaran les primeres 24 hores a mig pal.