Concentració de la comunitat educativa per rebutjar les acusacions d’adoctrinament

Les declaracions d’alguns dirigents del Partit Popular, com Xavier Garcia Albiol, en les que acusava d’adoctrinament l’escola catalana, i propostes al Congrés dels Diputats, com la de Ciutadans, per evitar l’adoctrinament a les aules, ha mobilitzat part de la comunitat educativa. Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) ha convocat a les capitals de comarca una concentració de protesta davant els ajuntaments. Amb el lema de ‘No ens toqueu l’educació’, el MUCE condemna aquestes declaracions i les consideren una falta de respecte perquè ataca la professionalitat dels docents. De fet, aquesta plataforma que agrupa entitats i sindicats del sector, acusa lleis promogudes pel PP de justament allò que ara diuen volen evitar.

En la concentració també s’ha llegit un manifest elaborat pels traballadors de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Els signants recorden que els responsables dels mitjans públics catalans només els poden escollir el Parlament i que no reconeixaran cap més autoritat en cas d’intervenció.

Aquest dijous hi ha convocada una altra conecntració davant dels ajuntaments, a les 19h. Està promoguda per Crida per la Democràcia per rebutjar l’aplicació de l’article 155.