Concentració de suport als presos independentistes el primer dia del judici

L’independentisme ha organitzat una nova acció de protesta, aquest cop coincidint amb l’inici del judici al Tribunal Suprem contra els 12 polítics encausats pel ‘procés’. Entre 200 i 300 persones s’han concentrat al Raval de Monsterrat, davant l’Ajuntament, per demanar un cop més l’absolució i l’alliberament dels líders independentistes, entre els quals hi ha el terrassenc Josep Rull. Entre els assistents, hi havia els representants locals d’ERC, PDeCAT i CUP. La periodista Marta Begué, ha llegit un breu manifest que ha acabat amb crits de ‘llibertat’ i ‘absolució’ durant cinc minuts. No serà l’última protesta de l’independentisme durant el judici. El dia 16 hi ha convocada una manifestació a Barcelona.

En aquesta concentració l’ANC ha aprofitat per treure una pancarta que han alçat fins a l’altura del balcó de l’Ajuntament. Ha estat un acte per demanar el compliment de l’acord de Junta de Portaveus en el que s’estipulava la col•locació d’una pancarta a la façana de l’Ajuntament per demanar la llibertat dels presos independentistes.

Els sindicats CCOO i UGT també han fet una crida a concentrar-se davant dels llocs de treball per demanar que es torni al terreny de la política un “problema de relació entre Catalunya i Espanya que, creuen, mai s’hauria d’haver judicialitzat.