Concentració per demanar la igualtat de drets de les persones migrades

Amb motiu del Dia internacional de les persones migrades que es commemora cada 18 de desembre, diversos col•lectius de la ciutat s’han concentrat aquest dilluns a la tarda al Raval de Montserrat de Terrassa.

La mobilització ha estat convocada per les entitats terrassenques Al Amal A.S.D.I., Asociación Inmigrantes Sin Fronteras, Associació Espai Democràtic Intercultural, Centro Cultural Islámic Albalsam i Terrassa Sense Murs.

Ha tingut per objectiu visibilitzar i denunciar la vulneració de drets, el racisme social i institucional, i la manca d’oportunitats a la que estan exposades les persones migrades. La concentració s’ha acompanyat amb diversos parlaments de les entitats convocants.

Des de l’any 2000, el 18 de desembre se celebra el dia internacional de les persones migrades. Aquesta data commemora l’adopció de la Convenció internacional sobre la protecció dels drets de tots els treballadors i dels seus familiars per l’Assemblea General de Nacions Unides, l’any 1990. Es tracta d’una convenció no signada per l’Estat espanyol, ni tampoc per cap estat europeu, entre d’altres.

La jornada es aprofitada per denunciar que les persones migrades pateixen una vulneració constants dels seus drets i que continuen sent víctimes del racisme social i institucional.