Concentracions simultànies contra la violència masclista a Terrassa

El 25 de novembre va ser declarat Dia Internacional contra la Violència de Gènere el juliol del 1981 però l’ONU no va donar caràcter oficial a aquesta data fins el 1999. La reivindicació ve de lluny. El problema de la violència contra les dones, molt més i, malgrat tot, encara perdura.

Aquest any aquesta xacra social s’ha endut la vida de 44 dones al nostre país i només 9 havien presentat denúncia. Un fet que demostra la desprotecció que, malgrat les protestes ciutadanes i les campanyes institucionals, encara pateixen les víctimes.

Aquest divendres s’han fet a Terrassa concentracions simultànies a tots els districtes de la ciutat, en el marc de la commemoració del Dia Internacional contra al Violència vers les Dones. Al centre i als diferents barris, han estat nombroses les persones que han mostrat el seu rebuig a aquest terrible abús i el seu recolzament a les dones que el pateixen. Als sis actes simultanis s’ha llegit un manifest i s’ha fet un minut de silenci en memòria de les dones que han mort.

A banda del dia internacional, l’ajuntament i la Comissió  8 de març organitzen mensualment, cada dia 25, una concentració davant del consistori que manté viva aquesta exigència. El ple de l’ajuntament, cada mes, també té un record per aquests fets.

D’altra banda, l’entitat Vallès Occidental Feminista s’ha afegit aquest divendres als actes de protesta amb una marxa nocturna que ha anat des de la plaça del Rector Homs, a les Esglésies de Sant Pere, fins als carrers del centre de la ciutat. Amb el lema LA NIT I EL CARRER SÓN NOSTRES, l’han protagonitzada dones, totes vestides de negre i amb consignes a favor de la igualtat i del feminisme.