Concert solidari de Dones per la Pau per donar a conèixer la hipertensió pulmonar

La Francesca pateix hipertensió pulmonar, una malaltia de difícil diagnòstic que afecta a menys de cinc pacients per cada 10.000 habitants, sobretot dones. Provoca un augment de la pressió de les artèries pulmonars que dificulta l’arribada d’oxigen al cor, que ha de multiplicar els seus esforços. Els símptomes són cansament extrem, arítmies, dificultat per respirar i, fins i tot, desmais.

La hipertensió pulmonar no té cura i se la considera crònica gràcies als tractaments que ara sí existeixen. Amb tot, no són vàlids per a tothom i poden provocar efectes secundaris molt agressius i dolorosos. La Francesca ha provat ja diverses medicacions, en les diferents etapes de la malaltia.

Va estar treballant fins els 44 anys i des de llavors té la invalidesa absoluta. La Francesca ha estat sempre optimista i lluitadora i no ha volgut mai resignar-se. Aquesta inquietud la va portar a apuntar-se a un tallers de veu i musicoteràpia de Maria Josep Besson, que li han resultat curatius.

Per recaptar diners però sobretot per donar a conèixer aquesta malaltia rara, el proper dissabte 27 de maig, la Francesca actuarà amb Dones per la Pau en un concert solidari a benefici de l’Associació Nacional d’Hipertensió Pulmonar. Serà a les 6 de la tarda a l’Església de la Sagrada Família. L’acte comptarà amb la participació del cardiòleg Enric Domingo i amb l’actuació de la cantant Lídia Pujol.