Conferència a MútuaTerrassa per abordar l’augment de casos de la Malaltia Inflamatòria Intestinal

Cada cop amb més freqüència, les malalties de l’aparell digestiu són motiu de consulta en l’àmbit de l’Atenció Primària i en els serveis d’urgències. En aquest sentit, l’edifici docent de MútuaTerrassa ha acollit aquest divendres la IX Jornada d’actualització en Patologia Digestiva. Entre les afectacions que s’hi han abordat hi ha la Malaltia Inflamatòria Intestinal, una patologia crònica que en els darrers anys ha anat en augment sobretot en els països més desenvolupats.

Tot i que encara, avui en dia, se’n desconeixen les causes, tot apunta que els nervis i les situacions d’estrés, la mala alimentació i la vida sedentària són els principals factors que fan augmentar el risc de patir algun d’aquests trastorns digestius, com la Colitis ulcerosa o la Malaltia de Crohn.

Els primers símptomes s’acostumen a presentar entre els 15 i els 25 anys d’edat, tot i que en alguns casos no apareixen fins als 50. Es tracta d’una malaltia que de moment no es pot curar i les persones que la pateixen han de seguir un tractament amb medicaments immunosupressors. També es practica un reforç nutricional i en alguns casos s’acaba aplicant la cirurgia per extirpar una part de l’intestí.