Confinament comarcal amb excepcions i franges horàries a la restauració fins a l’11 de gener

Aquest dilluns i fins l’11 de gener entren en vigor noves mesures per fer front a la pandèmia de la covid19.

Pel que fa a les restriccions de reunió, es podran reunir un màxim de sis persones, amb l’excepció de Nadal, Sant Esteve, Cap d’any i Reis. En aquestes dates es podran reunir fins a deu persones, d’un màxim de dues bombolles.

També es limita la mobilitat a l’àmbit comarcal, amb l’excepció dels desplaçament per a visitar familiars i de bombolles de convivència per anar a la segona residència o a una destinació fixa com un hotel o una casa rural. Els dies de Nadal es podrà sortir del perímetre de Catalunya per anar a visitar familiars i coneguts. A més, l’Alt Urgell i Andorra seran com una sola comarca.

El toc de queda seguirà sent de deu del vespre a sis del matí,, exceptuant la nit de Nadal i Cap d’Any que serà fins a la una de la matinada. La nit de Reis serà fins les 23.00

A partir de dilluns, bars i restaurants només podran obrir de 7.30 a 9.30 del matí i de 13.00 a 15.30 de la tarda. Els establiments que fan menjar per emportar-se també podran obrir de 19.00 a 22.00, i fins a les 23.00 per fer repartiment a domicili. Pel que fa als espais, bars i restaurants poden obrir a l’interior, amb un 30% de l’aforament, i les terrasses. A les taules hi poden seure fins a 4 persones, ampliables a 6 si són bombolla de convivència. Quan estiguem en un bar o restaurant només ens podrem treure la mascareta quan estiguem menjant o bevent, mentre demanem s’ha de dur posada.

Els comerços i centres comercials podran continuar oberts amb les mateixes limitacions d’aforaments, però els restaurants i gimnasos que estiguin dins no podran obrir.

Les activitats culturals seguiran amb el mateix aforament, del 50%. Les activitats físiques que s’hagin de fer sense mascareta només es podran fer a l’aire lliure.