Reunio Contenidors Can Boada

Consens entre Ajuntament i veïnat de Can Boada després d’un any de conflicte pels contenidors

L’Ajuntament de Terrassa realitzarà unes obres per facilitar l’accés als camions de la brossa a la plaça d’Agustí Bartra, que acollirà els contenidors que ara hi són al carrer Alexandre Galí. És un dels punts de l’acord d’aquest dijous entre el consistori i les associacions de veïns de grups Gibraltar – Lluís Companys i Can Boada Casc Antic, que també contempla el canvi de vorera dels contenidors del carrer Francisco de Vitoria i la creació de passos de vianants elevats a Alexandre Galí. A més, es recupera la mobilitat prèvia al gener del 2021 i els carrers tornen a ser d’un sol sentit. També s’estudien actuacions per millorar la seguretat viària de la zona que, segons un col·lectiu de veïns, havia augmentat, precisament amb la conversió als dos sentits. El consistori implementarà accions per minorar la velocitat en aquest tram.

El consistori terrassenc ha celebrat aquest consens amb la ciutadania afectada, mentre que els veïns consideren que l’acord ha arribat massa tard, catorze mesos després de l’esclat del litigi, amb la implantació dels contenidors de recollida lateral. A més, un dels afectats, Antonio Algar, lamenta que l’acord no satisfà una petició central: l’adquisició de camions de càrrega esquerra, que s’hauria d’estendre, segons aquestes associacions, a tota la ciutat. Algar assegura que, segons els va comunicar el batlle terrassenc, la compra d’aquests vehicles podria trigar uns tres o quatre anys. Com a representant dels veïns afectats, celebra que els canvis en mobilitat establerts fa més d’un any hagin quedat sense efecte, millorant així la qualitat de vida de la ciutadania. Les associacions reclamen que “el servei de recollida s’ha d’adaptar a les necessitats dels veïns i no al contrari”.

Cal assenyalar que el govern de Jordi Ballart pretén efectuar els treballs de la plaça d’Agustí Bartra enguany, una remodelació que suposarà, a més, la supressió de pilones i la instal·lació de càmeres.

Reunio Contenidors Can Boada