Constituïda la Taula Tècnica contra els Maltractaments a la Gent Gran

Cada any al món es comptabilitzen més de mig milió de víctimes més grans de 65 anys per discriminació d’edat. Els maltractaments a la gent gran és un tipus de violència oculta i força desconeguda, difícil de detectar.

Per fer fer-hi front, aquest dimecres s’ha constituït a la Masia Freixa la Taula Tècnica contra Maltractaments a la Gent Gran, en la que hi ha representades entitats del tercer sector que presten serveis a la gent gran, associacions, cossos de seguretat, recursos sanitaris, a més de diferents serveis i equipaments de l’Ajuntament de Terrassa i la Generalitat de Catalunya. El projecte, que també rep el suport de la Diputació, té com a objectiu l’elaboració d’una guia local per fer front als maltractaments a les persones grans.

Aquest Taula Tècnica contra els Maltractaments a la Gent Gran forma part de l’elaboració d’un Pla Estratègic de la Gent Gran que ha de fer un diagnòstic i una previsió de futur per a aquesta població: pel que fa a la seguretat, a la salut i el benestar i també a la participació a la ciutat.

A Terrassa, ciutat que compta amb un Consell de la Gent Gran i que forma part de la Xarxa de Ciutats Amigues de la Gent Gran, hi ha unes 35.000 persones majors de 65 anys.