Constituït un grup de treball Ajuntament-Generalitat per millorar la mobilitat de Terrassa

El conseller de Territori Juli Fernàndez ha visitat aquest dimecres Terrassa per reunir-se amb l’alcalde, Jordi Ballart i constituir un grup de treball estable entre les dues administracions per millorar la mobilitat a Terrassa i les seves connexions.

Abans de la reunió i, al Saló de plens, el conseller ha signat al llibre d’honor davant la presència de representats dels partits. L’alcalde li ha regalat una corbata i Fernàndez no ha dubtat en posar-se-la. La que portava, li ha obsequiat a l’alcalde.

Més enllà de l’anècdota, les dues parts han acordat crear aquest grup de treball estable per avançar en les infraestructures i els serveis de transport públic que necessita la ciutat. Es tracta de trobar solucions que millorin la mobilitat interna i les connexions amb vies de comunicació d’alta capacitat.

Així, la xarxa d’infraestructures en la segona corona metropolitana ha de ser una prioritat, diuen, i Terrassa considera que cal respectar el Pla Específic de Mobilitat del Vallès (PEMV), aprovat el febrer de 2021.

El grup de treball, integrat per tècnics i polítics de les dues administracions, proposarà i impulsarà solucions concretes. Així, la reunió ha servit per tractar el peatge de Les Fonts. La Generalitat estudiarà el trànsit a la C-58 i a la BP-1503 per establir les futures millores.

Els portaveus de l’oposició han aprofitat el final de l’acte institucional per preguntar-li si tenia alguna proposta concreta per millorar la mobilitat i les connexions de Terrassa.

Fernàndez ha dit breument que sí i que la Generalitat accepta les seves responsabilitats per millorar la vida de la ciutadania.

La ronda Nord és el tema de la discòrdia però no se n’ha fet cap referència. Les discrepàncies van ser visibles el passat 1 de desembre Ballart va abandonar el Consell Comarcal en protesta pel tracte rebut abans de la reunió entre aquest conseller i els alcaldes i alcaldesses de la comarca.

Entre aquella data i la d’ara, el 9 de desembre ja es van veure quan Ferrocarrils va millorar la freqüència de pas de la línia Barcelona-Vallès.

La ronda Nord entre Terrassa i Sabadell és l’aposta dels agents econòmics, Ballart i altres alcaldes del Vallès, al menys fins al desembre. El conseller però no la contempla i ofereix alternatives.

A la nostra ciutat, la solució de Fernàndez seria reforçar l’N-150 i millorar les connexions internes de la ciutat amb la C-58. A Sabadell, perllongar la ronda Oest fins a Castellar per descarregar la Gran Via.

A Terrassa també li interessa que la B-40 no acabi de forma sobtada en una rotonda de Can Roca, implementar la T-Mobilitat i acabar amb el greuge comparatiu de la zona tarifària, entre altres qüestions.

La trobada s’ha fet sense contacte amb la premsa i després s’ha emès un comunicat.

Fernandez 1

Fernández 2

Fernàndez 5

 

 

Fernàndez 4

Fernàndez 6

Fernandez 7

Grup De Treball 2