Contactar per telèfon amb les persones majors de 85 anys i que viuen soles, nova mesura de l’Ajuntament

L’Ajuntament crea una xarxa de contacte telefònic i de seguiment per a persones grans, majors de 85 anys i que viuen soles. A Terrassa hi ha unes 6.000 persones d’aquest col·lectiu i amb aquesta acció se’ls ofereix suport emocional i s’identifiquen situacions de risc elevat.

La xarxa es crea des de Gent Gran i es dota de 10 persones en situació de teletreball. També es reforcen les trucades de teleassistència des de Serveis Socials i el voluntariat per proporcionar suport a les persones grans que viuen soles i ajudar-les en les tasques quotidianes.

És la primera de les noves mesures per fer front a l’emergència generada pel coronavirus anunciada pel govern municipal aquest dilluns. Però n’hi ha més.

Així, acaba d’entrar en funcionament un espai d’alberg per a famílies al carrer Alcalde Parellada (a l’antic Poble de Sant Pere). Està gestionat pe Creu Roja i Serveis Socials i ubicat a l’alberg de Joventut.

S’intensifiquen les desinfeccions dels espais públics (especialment a l’entorn dels centres sanitaris). Des de divendres al vespre una empresa especialitzada neteja els carrers amb hipoclorit de sodi diluït.

El govern municipal ha ajornat totes les activitats ciutadanes públiques previstes fins al 30 d’abril, des de la Fira Modernista a la Diada de Sant Jordi passant per la Fira Motor Vallès i la Fira de la Gent Gran. Els Consells de Municipals de Districte també s’ajornen.

I finalment, la cinquena mesura aprovada és la modificació de diversos semàfors que actualment funcionen amb polsador. S’activarà autonòmicament la fase de vianants o es posarà la cruïlla en intermitència (donant prioritat a les persones). D’aquesta manera s’evita tocar el botó.