Descontrolat l’incendi de Pont de Vilomara, que s’endinsa en el Parc de Sant Llorenç

El virulent foc que crema des d’aquest diumenge al migdia a Pont de Vilomara i que s’estén pel Bages, afectant el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, continua descontrolat. Es manté la fase d’Emergència 2 del pla Infocat.

Les flames (que han arribat a ser visibles des de diversos punts de Terrassa) han arrasat més de 1.600 hectàrees, al voltant de 350 dins del parc natural. La superfície amenaçada és de gairebé 6.000 hectàrees. A més, són nombrosos els habitatges afectats en les localitats i urbanitzacions properes, alguns d’ells han quedat totalment cremats. El foc també ha obligat a confinar 4.500 persones dels municipis propers i s’ha hagut de desallotjar un miler de persones.

Després de treballar-hi tota la nit, aquest dilluns al matí hi estan actuant 133 dotacions terrestres de Bombers i 10 mitjans aeris. Segons informen des del cos, el cap i el flanc esquerre està contingut i s’estan reforçant les tasques d’extinció al flanc dret, que s’endinsa en el parc i que preocupa especialment per la seva virulència. La persistència d’altes temperatures, la baixa humitat i el vent del sud fan preveure que l’incendi revifi al llarg del dia.

Precisament aquestes complicades condicions, no només al Bages sinó a bona part de Catalunya, han porta al Govern a prorrogar les restriccions per risc d’incendis a 275 municipis fins divendres.

Pel que fa a les afectacions en el trànsit, després que ahir a la tarda quedés restringida la mobilitat a la C-16, a primera hora d’aquest matí tan sols quedava una carretera tallada: la BV-1224, entre el Pont de Vilomara i Rocafort.