Continua la investigació per localitzar l’origen de les olors detectades al clavegueram del Segle XX

El Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament, en col·laboració amb Mossos d’Esquadra i el Cos de Bombers, continua amb la investigació per localitzar l’origen de les olors detectades en diverses zones del clavegueram del barri del Segle XX, que ha provocat en algun cas molèsties respiratòries. La investigació es va iniciar diumenge, després que la Policia Municipal va rebre una trucada dissabte, a les 22.50 h, referint forta pudor a dissolvent al carrer d’Azcárate.

Un cop els agents van arribar al lloc, van donar avís a Bombers, que van comprovar que els nivells d’oxigen al carrer eren els correctes i van abocar aigua a la xarxa del clavegueram per dissoldre la concentració d’olor.

Diumenge al vespre, però, Bombers va comprovar que la pudor persistia en la zona i que els mesuradors indicaven una alta concentració de dissolvent i àcid cianhídric, fet pel qual es van posar en contacte amb Mossos d’Esquadra i amb l’Ajuntament per iniciar la investigació i poder trobar els motius.

L’Ajuntament està en contacte en tot moment amb les associacions de veïns del barri per informar-los de la situació i de les accions que s’estan realitzant. Fins al moment s’ha detectat un primer focus, però no se’n descarta que pugui haver-ne més. Dimarts al vespre i aquest dimecres al matí, s’han tornat a detectar noves olors  als carrers d’Azcárate, del Gasòmetre, del Mestre Trias i de Torres i Bages. Per aquest motiu es segueixen realitzant inspeccions a les empreses i indústries de la zona per detectar possibles concentracions de gas en un operatiu amb bombers i tècnics de medi ambient.

Des de diumenge s’han realitzat controls als col·lectors dels carrers de Mestre Trias, de Joan Monpeó i de Roger de Llúria. També dimarts, es va realitzar la neteja urgent del clavegueram en els diferents punts del barri del Segle XX on s’havien detectat, gràcies a les medicions de Bombers, els compostos que poden generar aquest gas, i aquest dimecres a la tarda Eco-Equip tornarà a realitzar tasques de neteja.

En tractar-se d’una situació molt localitzada, s’han activat els protocols d’actuació corresponents a aquest tipus d’incidents dels serveis d’emergència (Bombers, Mossos d’Esquadra, Medi Ambient, etc). En aquest cas, no ha estat necessari activar el Pla d’Emergència Municipal.