Continuen les proves serològiques per a persones que treballen amb joves o col·lectius de risc

Segon dia de tests serològics al Consorci Sanitari de Terrassa adreçats a persones que treballen amb joves o amb col·lectius d’especial vulnerabilitat davant el coronavirus. Es tracta del personal del Servei d’Atenció Domiciliària, monitors de lleure i esportius, educadors de centres especials de treball i entitats de treballen amb persones amb capacitats diverses. Les proves van començar dimarts i acabaran diumenge o dilluns. En total 3.760. El primer dia se’n van fer 98 i es van detectar 3 positius. Per aquest dimarts hi ha 144 programades.

Per fer-las s’ha habilitat un espai al pàrquing de l’Hospital per tal de no interferir en l’activitat diària del centre ni dels CAP. Les persones citades poden arribar caminant o en cotxe. Si venen en vehicle, no cal que baixin en cap moment. Allà mateix se’ls extreu una gota de sang que serveix per determinar si una persona ha estat en contacte amb el virus i ha generat anticossos o bé si està en una fase activa de la infecció. D’aquesta manera, es detectarien també els cassos asimptomàtics. Els resultats s’obtenen en 10 minuts. Si són cassos positius, en el mateix dispositiu se’ls hi fa també una PCR i tornen a casa pendents del resultats i seguint les mesures d’aïllament recomanades.

Aquesta és una acció impulsada per l’Ajuntament de Terrassa, el Departament de Salut i el Consorci Sanitari de Terrassa. L’empresa terrassenca Hans Biomed-Skymedic ha donat els tests per a detectar els anticossos de la Covid-19 (SARS-COV-2). És una de les 4 firmes, totes catalanes, que van signar contractes amb el Ministeri de Sanitat per proveir-lo de proves i altres materials per fer front a la pandèmia.