Conveni pioner per facilitar l’accés de la ciutadania a serveis d’atenció psicològica

L’Ajuntament de Terrassa és el primer de tot Catalunya que signa un conveni de col·laboració mútua amb el Col·legi de Psicologia de Catalunya per facilitar l’accés de la ciutadania a serveis d’atenció psicològica. Amb aquesta iniciativa el govern vol posar fi al l’estigma de la salut mental i animar la ciutadania a demanar l’ajuda que li calgui.

S’estableix un contacte permanent entre les dues parts per a que els ciutadans que ho necessitin puguin ser atesos per professionals, preferentment de la ciutat.

El col·legi oferirà als psicòlegs col·legiats la possibilitat de col·laborar amb l’Ajuntament per a què li siguin derivats ciutadans que necessiten atenció. L’import d’aquest servei es concretarà properament. Els serveis socials es faran càrrec del seu cost quan la situació econòmica de la persona usuària ho aconselli.

El conveni també inclou la Psicoxarxa Solidària, un servei d’atenció psicològica per a persones i famílies amb pocs recursos. Es derivarà des de serveis socials i, pels usuaris, tindrà un cost simbòlic mínim de cinc euros.

La col·laboració te una durada inicial de dos anys prorrogables fins a quatre.