Convoquen concentracions virtuals contra la violència masclista

La violència contra les dones és un dels problemes més greus que té la nostra societat. Per visibilitzar-ho, la Regidoria de Polítiques de Gènere i la Comissió 8 de març convoquen concentracions ciutadanes per manifestar públicament el rebuig d’aquest fet i expressar la solidaritat amb les dones que pateixen qualsevol tipus de violència pel sol fet de ser dones.

Aquest 25 de març aquestes concentracions s’han de reinventar. No poden celebrar-se al Raval de Montserrat ni en cap altre carrer o plaça. El confinament ha obligat a fer-les virtualment. La regidora de polítiques de gènere, Núria Marín convida a través de les xarxes socials a penjar vídeos, imatges i missatges. L’Ajuntament anima a ser actius entre les 7 i 8 de la tarda, l’horari habitual d’aquesta mena d’actes. Durant aquests minuts es penjaran tots aquests posts amb les etiquetes #joemquedoacasa i #jonoemcallo. Acabada la concentració virtual se’n farà recompte de les publicacions.

Durant aquests dies, maltractadors i víctimes conviuen junts a casa i sense poder sortir-ne. A més, la Casa Galèria ha tancat i no es presta atenció presencial. Per això, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) ha reforçat altres vies i ha posat en marxa dues noves línies telefòniques (675957904 i 675296296) que funcionen de 9 del matí a 8 del vespre. Les professionals atenen les trucades i, si la situació ho requereix, es desplacen per fer atenció presencial.

Fora d’aquest horari es pot trucar al telèfon d’emergències de Catalunya (112) o a la línia d’atenció a la violència masclista (016 o 900 900 120) les 24 hores. L’Institut Català de la Dona ha reforçat també aquest servei. Per correu electrònic, les dones també poden fer consultes. L’adreça és polgenere@terrassa.cat

El Govern municipal demana a la ciutadania que estigui atenta a possibles situacions de violència masclista en el seu entorn o veïnat i que davant de qualsevol sospita truqui al telèfon d’emergències 112.