Coques de llardons, truites i la botifarra d’ou pel Dijous Gras

Les coques de llardons, la truita i la botifarra d’ou són, un any més, els menjars estrella d’aquest Dijous Gras i assenyalen l’inici de les festes més esperades per petits i grans, el Carnestoltes.

Segons explica la història, el Dijous Gras, també anomenat Dijous Llarder, és el moment per atipar-se en família per poder passar millor el dejuni de la Quaresma. Si bé la tradició s’ha perdut, s’ha mantingut el costum de degustar els productes típics d’aquestes festes.

Yummy Tallers és una d’aquestes pastisseries on es pot tastar algunes d’aquestes temptacions artesanals com el pastís amb la serigrafia i amb el polèmic cartell de Carnestoltes d’enguany o les coques de briox amb fruita confitada, així com algunes innovacions culinàries.

La botifarra tampoc pot faltar durant aquestes festes. Al Mercat de la Independència, per exemple, s’hi pot trobar un gran ventall amb una qualitat i gustos propis d’aliments artesanals i de proximitat.