Creen una ‘app’ per reportar incidències sota les línies elèctriques i protegir els boscos

Endesa ha fet un pas més en l’aplicació de l’última tecnologia per protegir i salvaguardar els boscos de Catalunya. S’ha creat una aplicació mòbil dirigida a tot el personal que treballa en tasques de tala i esporga de la massa vegetal que creix al voltant de la xarxa de distribució per reportar incidències que puguin originar un incendi forestal.

D’aquesta manera, l’empresa energètica fa un pas més en I+D per a seguir protegint el medi natural. La novetat de la campanya d’aquest any , és una ‘app’ d’avís de residus trobats a prop de les línies elèctriques. L’objectiu és indicar, de manera clara, operativa i homogènia per a tothom, qualsevol element que es localitzi al voltant de les infraestructures elèctriques i que pugui representar un risc per a l’entorn natural. Aquesta aplicació, a més, permet generar automàticament unes fitxes, degudament documentades, emplenades i amb les coordenades geogràfiques perfectament indicades, amb les quals es notifiquen les incidències a l’autoritat competent per tal que es procedeixi a retirar la potencial amenaça. Així mateix, possibilita conèixer de manera instantània tota la informació introduïda.

L’aplicació bolca totes les dades obtingudes a una aplicació web a mode de backend. Es tracta d’un únic inventari i facilitar la correspondència entre totes les unitats de la companyia que treballen en aquest camp. Així es pot optimitzar la gestió d’aquesta informació per poder disposar-ne de tota, de manera unificada i immediata.

En total, Endesa ha destinat enguany al Vallès Occidental 1,3 milions d’euros en el Pla anual per a la campanya de protecció dels boscos, presentat avui en un bosc del terme municipal de Sant Gregori, a la comarca del Gironès. Aquest es vertebra, bàsicament, en tres eixos principals: la neteja i cura de la massa forestal que creix al voltant de la xarxa elèctrica, l’ús d’helicòpters per a fer termografies i vídeos HD i inspeccions visuals amb la introducció de noves tecnologies, així com les revisions exhaustives de totes les instal·lacions de la Companyia. A tot l’Estat, la inversió ha estat de 57,4 MEUR.