Creix un 20% el turisme als museus de la ciutat respecte a l’any passat

Les visites als monuments i museus de la ciutat han crescut un 20% durant el primer semestre de 2023. Segons ha anunciat Turisme Terrassa, tots els espais han registrat un augment de concurrència en comparació al mateix període de l’any passat.

Entre gener i juny, es van registrar un total de 128.711 visites: 22 mil més que en 2022. El museu més visitat és el MNACTEC, que va rebre més de 71 mil persones. L’increment d’un any al següent d’entrades a aquest lloc és de més de 12 mil.

En nombre de visitants, el segueixen la Masia Freixa i la Casa Alegre, cadascuna amb més de 16 mil ingressos. 8 mil persones van assistir al Castell Cartoixa i a la Seu d’Ègara, mentre que gairebé 6 mil van anar al Museu Tèxtil.

L’augment d’afluència en aquest període recull les xifres de la Fira Modernista. Inclou, així mateix, tant residents a la ciutat com als visitants des de fora. Pel que fa a això últim, els hotels de la ciutat van registrar 34 mil pernoctacions de gairebé 22 mil persones durant els primers 6 mesos d’enguany.

El creixement de visites contrasta amb la caiguda en el nombre de consultes a l’Oficina de Turisme de la ciutat. Es van respondre 3.400 requeriments, 2% menys que en 2022. La tendència a la baixa es pot atribuir a que és cada vegada més comú buscar informació a webs o xarxes.