Img 0269

Creu Roja organitza una sortida de 4 dies amb persones grans en situació de soledat no volguda

Creu Roja, després de la prova pilot realitzada l’any 2022, organitza de nou, amb el suport de l’Ajuntament de Terrassa i en el marc del projecte CRECE i el programa “Lligams” de la Creu Roja, una nova sortida de 4 dies destinada a persones grans que es troben en situació de soledat no volguda, manca de relacions i/o que enfronten desafiaments relacionats amb el seu benestar emocional i mental.

Tant el projecte CRECE com el Programa “Lligams” pretenen prevenir la institucionalització, fomentar la desinstitucionalització i realitzar accions de sensibilització i preventives de persones grans en situació de soledat.

Aquesta enriquidora experiència de quatre dies es celebrarà al Casal “La Salle Veciana” a Sant Martí de Sesgueioles i comptarà amb la participació de 20 persones grans residents a la ciutat, seleccionades gràcies a la col·laboració de les treballadores socials dels diferents barris de la ciutat i el personal voluntari i professional de la Creu Roja. Durant la sortida hi haurà un equip format per 9 persones voluntàries i 2 persones tècniques de l’assemblea local de Creu Roja a Terrassa. Cal destacar l’entusiasme i compromís d’aquest personal voluntari, que ha treballat amb dedicació per assegurar que tot estigui a punt per als quatre dies d’activitats i convivència.

Un espai de ‘respir’
Durant aquesta sortida es duran a terme activitats que promouen la relació social, l’autonomia personal, l’aprenentatge i l’estimulació cognitiva i física. L’objectiu principal és oferir un espai de “respir” a aquestes persones, establir noves relacions d’amistat i reforçar-les emocionalment, tot dins un entorn segur i de confiança.

Transcorreguts uns dies de la realització d’aquesta activitat, es portarà a terme una sessió d’avaluació, on les persones que hi han participat tindran l’oportunitat de reflexionar sobre els quatre dies passats en companyia d’altres persones de la mateixa edat i situació, posant especial èmfasi en l’evolució i el treball realitzat sobre el seu benestar emocional.

Aquesta iniciativa reflecteix l’important compromís de la Creu Roja i de l’Ajuntament de Terrassa per millorar la qualitat vida de les persones més vulnerables de la nostra ciutat, destacant la importància d’atendre tant les necessitats físiques com les emocionals.