Cribratge massiu i pilot a Can Parellada, amb automostres i vacunacions

Cribratge massiu aquest divendres al barri de Can Parellada: 1.300 veïns estaven cridats a participar d’unes proves que s’han realitzat des de les 9h al Pavelló Poliesportiu. Els testos estaven destinats a residents dels blocs de pisos dels carrers d’Amèrica i d’Europa, en concret als menors de 75 anys que ni hagin passat la covid ni hagin estat vacunats. L’objectiu del dispositiu és detectar casos asimptomàtics que puguin estar transmetent el virus, després que en les darreres setmanes el CAP Antoni Creus hagi registrat un degoteig constant de casos localitzat en aquests dos carrers.

La principal novetat respecte altres cribratges que s’han fet anteriorment a la ciutat és que també s’ha aprofitat per vacunar els participants d’entre 60 i 69 anys, seguint amb els criteris d’edat del departament de Salut. Per assegurar el màxim de participació possible, tant els treballadors del CAP Antoni Creus com diverses entitats del barri s’han encarregat d’informar-ne els veïns porta a porta. A les 12h s’havien realitzat un centenar i mig de proves i s’havia vacunat una tercera part de les persones a qui els corresponia.

Les proves PCR es fan seguint el sistema d’automostra, és a dir, que els mateixos veïns s’havien de recollir les mostres per via nasal seguint les instruccions del personal de Banc de Sang i de Teixits. Els resultats de les proves estaran disponibles al portal «La meva salut» en 48 hores, tot i que en el cas que algun test resulti positiu seran els responsables del CAP els qui avisaran directament la persona afectada.