Crida a fer exercici aquest dilluns, Dia Mundial de l’Activitat Física

Aquest dilluns 6 d’abril és el Dia Mundial de l’Activitat Física (DMAF). A diferència d’altres anys, aquest 2020 la data arriba en ple confinament per l’Estat d’Alarma decretat per la pandèmia del coronavirus. Tot i així, la Generalitat anima a la ciutadania a mantenir-se actius a l’interior de les llars amb l’objectiu de promoure l’activitat física com a eina de salut i benestar. Un missatge per combatre el sedentarisme i que pren encara més importància per la situació excepcional que es viu.

El Govern emmarca la celebració d’aquesta diada dins la campanya ‘Gent activa des de casa!’, impulsada fa uns dies per la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGEAF) amb l’objectiu de donar a persones de totes les edats consells útils per a un confinament actiu i més saludable basat en la pràctica de l’activitat física a casa.

“Cal que invertim en activitat física com un hàbit diari pensant en el nostre futur. El DMAF és cada any un gran altaveu d’aquesta voluntat del Govern de tenir ciutadans actius cada dia, des de la infantesa fins a l’edat adulta per gaudir dels beneficis d’una vida activa i saludable. I enguany, que ens toca celebrar-lo tancats a casa, encara és més important trobar la manera de moure’ns”, afirma Gerard Figueras, secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física.

Es recorda a la ciutadania la importància de seure menys i moure’s més i fer activitat física cada dia, acumulant 30 minuts els adults i gent gran, i 60 minuts els infants i adolescents, seguint les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut, a la vegada que es recalca el missatge que una vida activa i l’adopció d’uns hàbits saludables millora la salut física i mental, i disminueix l’estrès, l’ansietat i la depressió.

Així mateix s’anima a la població a compartir a les xarxes socials fotos i vídeos de les activitats realitzades amb motiu d’aquesta jornada, utilitzant les etiquetes #gentactiva, #JoActuo i #JoEmQuedoACasa fins que acabi el confinament.

Concurs d’esport escolar

Per tal d’ajudar els infants i adolescents a realitzar els 60 minuts d’activitat física diària, l’Àrea d’Esport Escolar del Consell Català de l’Esport convoca el “Concurs del DMAF 2020 per a centres del Pla Català d’Esport a l’Escola”. La iniciativa convida els coordinadors i coordinadores del pla a portar a terme, entre el 6 i el 30 d’abril, les següents accions: explicar, a través d’un escrit, una fitxa o un vídeo (màxim 1 minut) les propostes que han fet arribar als infants i adolescents per tal que realitzin aquesta hora d’activitat física diària a casa. I, en segon lloc, animar els infants i adolescents del seu centre a realitzar vídeos (màxim 1 minut) on expliquin com es mostren actius aquests dies.

Les propostes del primer punt i els vídeos del segon –un màxim de dos- s’hauran d’enviar al correu electrònic esportescolar@gencat.cat abans del dia 1 de maig. La proposta més original de cada territori, vinculada amb el lema “Gent activa des de casa”, tindrà com a premi a escollir un taller, una xerrada o una visita al Circuit de Barcelona-Catalunya per al curs 2020-21.