Crida a la ciutadania a celebrar un Sant Jordi virtual i des de casa per la situació excepcional

El govern municipal demana a la ciutadania que celebri la Diada de Sant Jordi sumant-se a les nombroses activitats virtuals que s’han organitzat i en detalla algunes.

Així, les biblioteques municipals pregunten a través les xarxes els títols dels llibres que es regalarien si la situació ho permetés. La BCTxarxa té el compromís de comprar-los en llibreries terrassenques un cop acabat el confinament.

Per trobar idees, es poden veure les presentacions telemàtiques que els autors i autores locals han penjat a les xarxes sobre les obres que han publicat al llarg del 2019.

L’executiu local també deman que es pengin dibuixos als balcons amb motius típics de la jornada per donar ambient, que es facin roses de paper o cartró com a activitat per i amb la canalla o que s’omplin les xarxes de roses i llibres, entre altres coses.

A més, la ciutadania d’entre 16 i 30 anys podrà participar al Premi de Poesia Marta Pessarrodona. Les bases del certamen es publicaran aquest dijous al web www.elixir.cat 

Totes les activitats proposades, incloses les d’entitats de persones amb capacitats diverses, estan penjades al web www.terrassa.cat/sant-jordi

La felicitació de l’alcalde és una il·lustració de Conrad Roset i la del cartell oficial de l’Ajuntament, és obra del dissenyador Òscar Andrés

D’altra banda, el consistori oferirà en breu un servei de càpsules de vídeo informatives i orientatives adreçades a emprenedors i autònoms davant de la crisi econòmica generada per la pandèmia. Per la seva part, el CST, en el març del programa T’Activa, Terrassa Activa i Saludable, dins Projecte Europeu d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT),  ha editat unes càpsules de vídeo amb consells per a la gent gran de salut i benestar durant el confinament.