Crida a la ciutadania per recollir màscares d’snorkel de manera preventiva per als hospitals

L’Ajuntament de Terrassa s’ha sumat a la crida per demanar a la ciutadania que facin donacions de màscares subaquàtiques. La iniciativa respon, de manera preventiva, a la possibilitat que els hospitals acabin necessitant aquests dispositius amb finalitats sanitàries. Les màscares subaquàtiques, que permeten respirar a través d’un tub, s’utilitzen habitualment per practicar “snorkel”, nedant per la superfície amb el cap dins l’aigua i observant el fons marí.

Ara, davant la saturació del sistema sanitari, diversos col·lectius i institucions han posat en marxa aquesta campanya, amb la col·laboració de l’empresa Decathlon, principal comercialitzadora d’aquests articles. La cadena de productes esportius, que fins fa pocs dies venia aquests dispositius a través del seu web i a les botigues per un preu de 25 euros, ha bloquejat la comercialització de les seves unitats per destinar-les a la crisi sanitària.

Les màscares es poden adaptar per acabar complint part de les funcions dels respiradors d’emergència. Tot i així, tant Mútua Terrassa com el Consorci Sanitari estan buscant, en primera instància, dispositius que tinguin la homologació del CatSalut. Tanmateix, la recollida preventiva de màscares d’snorkel pot acabar sent de gran utilitat en cas d’exhaurir els recursos disponibles, tal i com ja s’ha demostrat en altres àrees afectades. A Itàlia ja s’han començat a utilitzar i, durant aquest dimarts, un hospital de Barakaldo ha aconseguit reunir-ne fins a 400, després d’una exitosa crida entre la població biscaïna. També a Madrid o a Oriola, entre d’altres localitats, s’estan duent a terme campanyes semblants.

En el cas de Terrassa, totes aquelles persones que tinguin una d’aquestes màscares i la vulguin donar per ajudar als centres hospitalaris de la ciutat ho poden fer escrivint un correu a: terrassasempre@gmail.com, indicant el nom, l’adreça, un telèfon de contacte i el nombre de màscares. Posteriorment, agents de la Policia Municipal passaran a recollir les donacions als mateixos domicilis particulars i les entregaran a Mútua o al CST.