Crida a la complicitat de la ciutadania per prevenir els incendis forestals aquest estiu

Pla Alfa nivell 2. O el que és el mateix: alt risc d’incendis forestals a l’entorn natural de Terrassa. Una primavera plujosa i molta calor des de finals de maig, propicien que la vegetació de sotabosc sigui molt frondosa i estigui seca. Per això, diuen els experts, cal extremar les precaucions.

Per afrontar la temporada estival amb totes les garanties possibles, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha presentat la campanya de prevenció d’incendis forestals, activa des d’aquest dijous 15 de juny i fins el 15 de setembre.

La col·laboració i coordinació amb els diferents serveis, cossos, agents i voluntaris, amb la resta d’administracions, i la complicitat de la ciutadania són elements bàsics per preservar els boscos i protegir les persones.

El manteniment de franges i camins, el suport als equips humans i la sensibilització de la població per evitar conductes de risc són els 3 eixos que es treballen al llarg de tot l’any per estar preparats quan arriba l’estiu.

Entre l’any passat i aquest, amb la col·laboració de diverses administracions, s’han netejat unes 54 hectàrees de camins i franges forestals, uns treballs valorats en 163.000 euros.

Aquest estiu s’arranjaran 3 franges més (El Molinot, Can Parellada i Les Fonts). En total, unes altres 18,5 hectàrees que costaran més 55.000 euros.  A més, la franja de protecció de Les Martines, de 35,47 hectàrees, està en fase de licitació i valorada en 78.000 euros.

Aquests dies, s’iniciaran les actuacions de millora de sis camins de l’entorn natural i de les tanques de tres dipòsits: uns altres 29.000 finançats parcialment amb el suport de la Diputació, entre altres actuacions.

Bombers, Agents Rurals,Voluntaris Forestals, Policia Municipal Mossos i Protecció Civil activen aquests mesos tots els recursos i extremen la vigilància per poder tancar la temporada sense cap incendi forestal destacable.