Crida a la participació a la Vaga Feminista d’aquest dijous

El comitè local Vaga de Totes s’ha manifestat aquest dissabte en un acte reivindicatiu per anunciar la Vaga Feminista prevista per aquest proper dijous. Coincidint amb el Dia Internacional de les Dones, el moviment fa una crida a adherir-se a una vaga que compte amb el suport de nombrosos col·lectius de la ciutat. A diferència de la protesta que proposen UGT i Comissions Obreres d’aturar els centres de producció durant dues hores en cada torn, la Vaga Feminista anima a totes les dones a no assistir dijous als seus llocs de treball.

L’objectiu d’aquesta protesta és donar visibilitat a l’impacte que genera l’aportació femenina en diferents àmbits de la societat. Per aquest motiu, el moviment convoca a totes les dones a fer vaga tant laboral com estudiantil, de cures domèstiques i de consum.

Més de 150 països de tot el món ja s’han adherit a la convocatòria de la Vaga Feminista del 8 de març. A Terrassa se celebraran actes a partir d’aquest dilluns i fins dijous, dia en què es preveuen les principals mobilitzacions. A les 12h hi ha convocada una concentració davant l’Ajuntament i, posteriorment, a la plaça del Vapor Ventalló s’hi celebrarà un dinar popular. Ja a la tarda, des d’aquest mateix punt sortirà la manifestació a partir de dos quarts de 8h. D’altra banda, el moviment també ha servit per impulsar una acció de protesta simbòlica consistent en penjar davantals als balcons de la ciutat.

A l’acte reivindicatiu també s’hi han sumat representants del moviment de Dones Periodistes, les quals denuncien la bretxa salarial i els casos de discriminació en els seus llocs de treball. Per la seva part, les empleades del sector de la Neteja d’Edificis i Locals de Catalunya ja han anunciat que aquest dijous realitzaran la primera de les cinc jornades de vaga previstes en dies alternats durant els propers dos mesos.