Crida de les institucions a fer exercici aquest diumenge, a través del repte esportiu “BCN es mou dins de casa”

La Diputació de Barcelona se suma a la iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Barcelona Esports, i llança el gran repte espotiu “BCN es mou dins de casa”. Una sessió de fitness simultània convocada per al diumenge 12 d’abril a les 12h per tal de sumar el major nombre de persones, de totes les edats, municipis i qualsevol condició física.

L’objectiu és que durant tres minuts s’assoleixi la fita del major nombre de persones fent exercicis d’estiraments, saltant, ballant, movent els braços o pedalant amb bicicleta estàtica, per posar uns exemples, des de casa i d’acord amb les possibilitats de cadascun. David Escudé, diputat d’Esports de la Diputació, ha animat a la ciutadania “a participar en el gran repte perquè representa una excel·lent proposta per portar un confinament actiu i promou hàbits de vida saludable entre la població de totes les edats”.

El repte coincideix amb la celebració a nivell internacional del Dia Mundial de l’Activitat Física d’aquest 6 d’abril, una efemèride impulsada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) que té com a objectiu conscienciar i informar la població sobre la necessitat d’adquirir hàbits de vida saludables i alertar dels perills del sedentarisme.

Vídeo i concurs

En aquest sentit s’ha creat una coreografia dissenyada especialment per a l’ocasió i que es posa a disposició de tothom a través del canal de Youtube de BCN. La coreografia s’ha creat  amb la cançó “Ballarem” del grup KOERS, els quals han cedit gratuïtament els drets d’autor. A més, s’anima també a aquelles persones i famílies que facin la sessió que es gravin en vídeo, sigui quina sigui l’activitat que es practiqui, i que ho enviïn al correu: BCNesmoudinsdecas@gmail.com per poder participar al concurs ciutadà de vídeos curts.

El concurs de vídeos curts ≠BCNesmoudinsdecasa és una de les accions de la campanya “Barcelona es mou dins de casa”. Els vídeos han de ser de 30 segons de durada màxima, que mostrin com cada família o cada persona es mou fent esport en el seu domicili. Es premiaran el dos millors vídeos ≠BCNesmoudinsdecasa amb els següents premis: 2 dorsals de qualsevol cursa de la ciutat, al primer premi; i 2 dorsals per a una cursa de la ciutat de 10 kilòmetres de recorregut, per al segon premi.