Crida del Banc de Sang a recuperar la caiguda del 40 per cent de les donacions

L’onada de calor dels últims dies i el pont d’aquesta setmana ha fet que les donacions de sang caiguin un 40 per cent aquest estiu. Durant aquest mes d’agost les extraccions al Banc de Sang de Terrassa s’han vist reduïdes a la meitat del què és habitual. Des de la seu de la plaça del Doctor Robert es recorda la campanya “Dona el millor de tu, dona sang” amb una bossa de ma com a obsequi, i es fa una crida perquè abans de marxar o en tornar de vacances es facin donacions.

Alerten que les reserves estan per sota d’un 10 per cent del què és necessari, sobretot en plaquetes que caduquen als 5 dies i imprescindibles pel tractament del càncer. En canvi els glòbuls vermells es conserven durant 6 setmanes i el plasma es manté congelat fins a 3 anys. Aquest matí molts voluntaris han donat resposta a la crida del Bang de Sang.

Aquest estiu a Catalunya ja s’han fet unes 20.000 donacions i es manté l’objectiu d’arribar a les 35.000 extraccions. El 15 d’agost és l’únic dia que el Banc de Sang estarà tancat. El 16 i 17 atendrà de 9 a 14.00 (dues), mentre que la resta de dies laborables obrirà com sempre de 9 del matí a 8 del vespre.