Crida des de les esquerres a participar a la concentració de suport a les dones d’Andalusia

Les Esquerres de Terrassa, plataforma formada per ERC, EUiA, ICV, Podem, PSC, UGT i CCOO per combatre les violències masclistes, s’han sumat a la concentració convocada per la Comissió 8 de Març aquest dimarts dia 15 de gener, a les 19 h al Raval de Montserrat, en suport a les dones d’Andalusia.

Aquesta mobilització, coordinada amb moltes altres arreu i fora de l’Estat, coincidirà amb el debat d’investidura al Parlament d’Andalusia on es posarà en pràcticael que consideren “el pacte de la vergonya”.

La plataforma denuncia aquest pacte amb l’extrema dreta que, afirmen, “posa en qüestió els drets humans i, per tant, els drets de les dones. Escampant dades falses i mentides volen blanquejar la violència masclista i que les dones tornem a estar condemnades al silenci, a la manca de llibertat i de drets”. Davant d’això, denuncien “la gravetat que suposen les mesures reaccionàries pactades i la normalització que pot suposar l’assumpció de discursos generadors d’odi, desigualtats i violències”.

Asseguren, per tant, que el feminisme, com a moviment transformador i de progrés, “no farà cap pas enrere en la lluita per una societat més democràtica, cohesionada, igualitària, justa, equitativa i solidària”. És per això que les Esquerres de Terrassa fan una crida al conjunt de la ciutadania a participar en aquesta i en futures mobilitzacions, i “a no defallir en la lluita per la llibertat i contra del feixisme”.