Cristina Garcia Kirichenko, segon fitxatge de la secció de natació del CN Terrassa

 

La secció de natació del CN Terrassa presentarà una segona cara nova per a la temporada 2018-2019, després de la incorporació de Miguel Durán. Es tracta de la lleidatana Cristina Garcia Kirichenko, de 17 anys, que ha signat un contracte de dues temporades amb l’entitat. Garcia, especialista en esquena, és una ferma promesa de la natació estatal. L’estiu passat va competir en el Campionat d’Europa Absolut de Glasgow i, hores d’ara, es troba a Buenos Aires (Argentina) per disputar els Jocs Olímpics de la Joventut.

La nedadora entén que incorporar-se al CN Terrassa suposa un “pas endavant” en la seva carrera esportiva. “És una oportunitat d’ingressar en un gran club. Tot i que ara estic entrenant el CAR, sé que, si en sortís, podria seguir entrenant a Terrassa a un molt bon nivell”. Garcia explica que, amb el club egarenc, podrà participar en competicions per equips com ara la Copa d’Espanya de Clubs, “fet que sempre t’aporta un plus de motivació per treure el màxim d’un mateix”. La lleidatana espera “millorar els resultats amb les facilitats que em proporciona el club”.

Una promesa de la natació estatal

Cristina Garcia Kirichenko va néixer a Lleida el 16 de març de 2001 i ha desenvolupat tota la seva carrera esportiva al CN Lleida, malgrat que s’entrena al CAR de Sant Cugat. Va estrenar-se en una competició internacional absoluta d’elit l’estiu passat en participar en el Campionat d’Europa Absolut de Glasgow (Escòcia), en què va ser desena en 200 metres esquena. També va nedar en el Campionat d’Europa Júnior de Hèlsinki (Finlàndia), cita en què va ser cinquena en 200 esquena i onzena en 100 esquena.

L’any passat, la lleidatana va estar present en tres competicions internacionals. Va afrontar el Campionat del Món Júnior d’Indianapolis (Estats Units), on va classificar-se desena en 200 metres esquena i novena amb el relleu estatal de 4×100 metres estils, i el Campionat d’Europa Júnior de Netanya (Israel), cita en què va ser setena en 200 esquena. Garcia Kirichenko va pujar al podi a l’Energy Standard Cup que va tenir lloc a Lignano Sabbiadoro (Itàlia). Va obtenir el bronze en 200 esquena.

La lleidatana també ha aconseguit posicions de privilegi en la màxima competició estatal. En el Campionat d’Espanya Open d’enguany, va assolir la medalla de plata absoluta en 200 esquena i va adjudicar-se el títol de la distància en la categoria 17 anys, tot establint la millor marca estatal de 17 anys i el rècord del campionat júnior. Va repetir podi júnior en els 100 esquena en acabar segona. L’any 2017, va obtenir la medalla de bronze en el Campionat d’Espanya Absolut Open en 200 esquena, èxit que va repetir en el Campionat d’Espanya Absolut en piscina curta en la mateixa distància. En aquesta cita, Garcia Kirichenko va batre la millor marca estatal de 16 anys.