Cristina Montesinos: “Arribo en forma a París i disposada a lluitar pels primers llocs”

Cristina Montesinos serà la tercera representant egarenca en participar en uns Jocs Olímpics i Paralímpics en la disciplina d’atletisme. I ho farà per partida doble a París. Als 20 quilòmetres marxa, l’1 d’agost, i al relleu mixt, el dia 7.

Una fita que la terrassenca, que al juliol farà 30 anys, no s’esperava. Va començar a la UA Terrassa amb 10 anys, però no va ser fins als 16 que es va especialitzar en la marxa. Una lesió crònica al tibial, però, la va obligar a aturar-se durant vuit anys i passar pel quiròfan en dues ocasions. Una etapa molt dura, sense poder optar a cap beca esportiva d’alt rendiment.

La figura de Massana

Però no va defallir. Un cop recuperada es va posar sota les ordres de Valentí Massana i va començar la seva progressió. Al 2022 es va fer un lloc en l’elit d’aquest esport, proclamant-se subcampiona del Món per Equips dels 35km amb Espanya.

Cristina Montesinos porta tan sols un any dedicant-se exclusivament a l’atletisme al CAR de Sant Cugat

El seu gran any arriba, però, al 2023 amb el tercer lloc individual a l’Europeu i el títol per Equips i la cinquena posició al Mundial. Uns registres que la van permetre acabar com a segona atleta del rànquing estatal. A partir de llavors, deixa la feina i es dedica exclusivament a l’atletisme, ingressant al CAR de Sant Cugat. Aquest 2024 s’ha proclamat campiona d’Espanya dels 20km.

Cristina Montesinos Mundial marxa 2

Montesinos, segona per la dreta, va aconseguir el bitllet per al relleu mixt olímpic en l’últim Mundial (Font imatge: RFEA)

La recompensa a tot aquest esforç són els seus primers Jocs Olímpics. Tot i que Montesinos s’ha hagut d’adaptar a la distància dels 20km, espera fer un bon paper a París. L’objectiu és ser finalista, és a dir, quedar entre les vuit primeres, però no descarta lluitar pel podi.