Cristina Montesinos I Paula Juárez

Cristina Montesinos i Paula Juárez assoleixen mínimes per a la Campionat d’Europa de marxa

Diumenge es va disputar a El Vendrell el Campionat de Catalunya de Marxa en ruta. En la prova reina, els 20 quilòmetres en categoria absoluta, hi va haver grans actuacions de la delegació terrassenca. Cristina Montesinos, que competeix pel Atletismo Piélagos, va complir amb el paer de màxima favorita i va assolir la primera posició amb una marca personal de 1h32’25”. Aquest temps representa també la mínima per assistir al Campionat d’Europa per equips que es disputarà a la ciutat txeca de Podebrady el proper 21 de maig. L’egarenca es va quedar molt a prop de la
mínima de la RFEA per al Mundial d’atletisme de Budapest d’aquest mateix any.

La gran sorpresa, però, va arribar de la mà de la també egarenca Paula Juárez. L’atleta de l’Aldahra Lleida va entrar en segona posició amb 1h34’49”, rebaixant en més de vuit minuts la seva anterior plusmarca i aconseguint també la marca mínima pe al Campionat d’Europa. Les dues egarenques, que van estar acompanyades al podi per Mireia Urrutia (L’Hospitalet Atletisme), es jugaran als pròxims Campionats d’Espanya de 35km (Cieza, 26 de febrer) i de 20km (Córdoba, 26 de març) la presència a l’Europeu.

Més podis locals

També hi va haver protagonisme egarenc en la categoria sub-20. Lluc Serrat, de l’Aldahra Lleida, va assolir el triomf amb una marca personal de 48’35” sobre 10 quilòmetres, que li assegura la presència amb la selecció catalana en el pròxim Campionat d’Espanya. En aquest campionat lluitarà per una bona posició tant individual com per equips amb un combinat català que sempre presenta candidatura a podi.

Paral·lelament al Campionat de Catalunya, es va disputar el GP de Marxa El Vendrell, reservat a categories inferiors. La terrassenca Andrea Moreno, de l’Hospitalet Atletisme, va aconseguir la tercera posició en els tres quilòmetres sub-16 amb una nova marca personal de 16’23”. També en categoria sub-16, però sobre 5 quilòmetres, l’egarenc Bru Flores (Aldahra Lleida) va ser cinquè amb una marca personal de 26’55”.