Les escoles bressol privades expliquen les dificultats econòmiques i pedagògiques que afronten

Les escoles bressol privades van tancar el passat 13 de març per prevenir els contagis de coronavirus i dilluns, 8 de juny, quan la ciutat entri previsiblement a la fase 2, podran tornar a obrir amb tot un seguit de mesures restrictives. Porten gairebé 3 mesos sense ingressos i la baixada de ràtios, 5 alumnes per classe amb una educadora, posa en perill la viabilitat de molts centres.

21 de les 29 escoles bressol privades existents a Terrassa han emès un comunicat signat pels seus equips directius explicant la crítica situació en la que es troben. Fa uns dies la llar d’infants Bambi va anunciar que no tornaria a obrir les seves portes i el col·lectiu creu que en seran més.

Un d’aquests centres, El Petit Príncep porta 10 anys en funcionament. Està gestionat per una entitat sense afany de lucre. Aquest curs té 26 criatures matriculades. Defineixen el comunicat com un crit d’alarma. Però els problemes no només són econòmics. Asseguren que «la nova normalitat» no és compatible amb els criteris educatius.

1.092 alumnes estan matriculats aquest curs en aquestes escoles bressol privades que generen més de 120 llocs de treball.