Crítiques a LaFACT Cultural per llogar l’espai a Vox

LaFACT Cultural acollirà dijous un acte de Vox. Hi participarà el seu líder, Santiago Abascal. Això ha aixecat les crítiques des d’alguns sectors a l’entitat per haver llogat l’espai al partit ultradretà. És el cas d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals. L’entitat ha enviat una carta al patronat de LaFACT Social. Hi denuncia “el perill que representa per a la cultura i el conjunt de la ciutadania la institucionalització de l’odi amb discursos racistes, masclistes, LGTBIfòbics i feixistes que realitza el citat partit“. AAJM, a més, afegeix que “els seus discursos d’odi son incompatibles amb els valors que hauria de defensar LaFACT Cultural i LaFACT Social“.

En uns termes similars s’ha expressat Unitat Contra el Feixisme i el Racisme de Terrassa (UCFR Terassa). En el seu cas, diuen “us convidem a no llogar o permetre l’ús dels vostres espais a partits polítics, associacions, organitzacions o individus que promoguin discursos d’odi, racistes, masclistes LGTBIfòbics i feixistes. A més, conviden “a sol·licitar a Vox que no realitzi l’acte previst el proper dijous en els vostres espais“. UCFR Terrassa ha convocat una “concentració festiva” el dijous davant la FACT, coincidint amb l’acte de VOX.

La resposta de la FACT

Fonts de la FACT han dit a Terrassa Digital que el patronat va prendre la decisió, fa 10 anys, d’oferir el seu espai a actes públics “sense discriminació” ideològica, política i religiosa. Precisen que això no vol dir que l’entitat estigui d’acord amb els postulats del partit o institució que lloga l’auditori. Conclouen, doncs, que el que s’hi diu és responsabilitat de qui organitza l’acte.