C’s defensarà al ple de desembre la llibertat d’expressió i la millora del transport

El grup municipal de Ciutadans defensarà al ple ordinari de desembre, que se celebra aquest divendres, 2 acords de junta de portaveus. El primer, per condemnar l’agressió que va patir l’associació “S’ha acabat” el passat dia 11 a la Universitat Autònoma de Barcelona quan va instal•lar una carpa informativa per defensar la llibertat d’expressió i la constitució.

Entre els estudiants agredits figuraven, segons C’s, terrassencs i terrassenques i també treballadors de l’empresa de seguretat del campus. Per això, la formació demanarà condemnar els fets i instar al rectorat de la universitat a obrir una investigació, entre altres coses. Si l’acord no prospera, presentarà el tema en forma de proposta de resolució en la mateixa sessió de divendres.

L’altre punt del partit taronja és instar la Renfe i els FGC a millorar el servei i la freqüència de pas dels seus combois. Martínez assegura que, en hores punta, els trens van saturats i que amb l’entrada en funcionament de la zona de baixes emissions a Barcelona encara ho estaran més.

La formació també critica els nous títols i les noves tarifes de l’ATM i recorda que, tot i la rectificació d’última hora per encabir la T-Familiar, la ciutat hi surt perjudicada. C’s també creu que Terrassa s’hauria de situar en la zona tarifària 2. El govern municipal porta a la mateixa sessió un altre acord en aquest mateix sentit. Martínez no descarta consensuar posicions i arribar a un acord de ciutat per reivindicar ser inclosos a la zona 2.