Cs interposa un contenciós administratiu perquè es retiri el llaç groc de la façana de l’Ajuntament

El grup municipal de Ciutadans presenta telemàticament un contenciós administratiu perquè es retiri el llaç groc de la façana de l’Ajuntament. Consideren que és un símbol partidista i s’emparen en un informe independent realitzat pel secretari del consistori que defensa la neutralitat de les institucions.

El tema és recurrent. Al setembre de 2019, la formació taronja va presentar una proposta de resolució que no va prosperar perquè TxT i PSC es van abstenir. Dos mesos després, es va fer un prec a l’alcalde, Jordi Ballart, perquè retirés aquest cartell que s’exhibeix a la finestra del grup municipal d’ERC-MES que dona al Raval.

Cs afirma que Ballart va rebutjar la retirada del llaç amb els arguments d’un segon informe del departament jurídic de l’Ajuntament que han qualificat com un vestit a mida per conservar el pacte de govern entre TxT i ERC-MES.

Al gener d’aquest any es va aixecar acta i al març la formació va contractar els serveis d’un despatx advocats per construir la demanda que, després de l’aturada de l’activitat al jutjats per la pandèmia, presenten.